sábado, 7 de noviembre de 2009

12/09/2009 Kedogou

Avui no plou. És una sort perquè som a prop del sud del Senegal i es nota que per aquí estan saturats d'aigua.
Dutxa freda típica africana (freda de galleda) i esmorzar amb cafè Touba. 24 hores d'espera per agafar un t plasse cap a Kedogou. Cost del trajecte: 5.00 SFC.
Però, un moment, pausa inesperada per canviar la roda punxada del cotxe. Cinc minuts i la roda ja està cambiada. El paissatge ésmagnífic camí a Kedogou. Travessem pel mig un parc natural. El paissatge és verd i frondós i queda enmarcat amb les montanyes al fons. Sorprenentment, tenim sort i ens trobem una lleona estirada al mig de la carretera. Poblats de cabanyes envoltats per rierols. A simple vista, es crea la sensació que la gent aquí desprèn felicitat. Suposo que és degut a que el sud del està basat en petites comunitats rurals, bàsicament, agricultors d'arròs i pescadors. I això significa menjar bé que, a l'àfrica, és el primer motiu de felicitat.
Només arribem a Kedogou coneixem en Suri, un jove bàmbara (provinent de Mali) de 21 anys que ens acompanya a menjar un chieb. Parla castellà i ens entenem força bé.
Amb més "morro" que altre cosa aconseguim anar a dormir a casa seva. La família d'en Sori és una família petita, de sis persones, que viuen en cabanyes fetes amb pedres i troncs a les afores de Kedogou. El pare d'en Sori treballa en la construcció de pous d'aigua però, a més a més, també cultiven blat i cotó.
Prenem un tè amb la família i a dormir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario